Hőstörténetek

Gondolatok a 9. OEVK előválasztási vitája kapcsán

2021. október 05. 18:40 - mihály bulcsú

Az előválasztások során a Partizán által megrendezett viták közt különösen vártuk a 9. OEVK-ét - a végén vegyes érzések voltak bennünk. 

Szerencsére előkerült a Hős utcában még mindig álló házak kérdése. Nem csoda - már önmagában az elegendő ok erre, hogy a házak még mindig állnak. 

Csak üdvözölni tudjuk, hogy a képviselőjelöltek szerint is fontos, hogy ha egy civil szervezet foglalkozik egy problémával, akkor a megoldáskeresés során ne hagyják ki: feltehetően sok tudást halmoztak fel és jó helyismeretük van. A vita során több mint ötször hangzik el az ott élőket segítő civil szervezettel való együttműködés. A Kontúr Egyesületnek van neve, van városszerte elismert szakmaisága, illene néven nevezni.

Kőbánya képviselőjelöltjeinek vitája | Budapest 9.sz. OEVK | Előválasztás -  YouTube

Kép forrása: Partizán Youtube-csatorna - a vita videójának indexképe

Arató Gergely megválasztása esetén nem lennének Hős utcák. A Hős utcai szegregátum azonban ott van. A felszámolására kapott milliárdok el lettek költve (álláspontunk szerint igen szakmaiatlan módon), az ellenzéki többségű önkormányzat legalábbis hallgatólagos közreműködésével. Az ellenzéki többségnek része az egyik alpolgármestert is adó Demokratikus Koalíció, Arató Gergely pártja. 

Burány Sándor szerint a Hős utcában rendeződni látszanak a dolgok, a vitában elhangzott: „sikerült megakadályozni a kerítésépítést". A kerítést jóváhagyó döntés ellen a Kontúr Egyesület támogatásával indult per,  sem anyagi, sem jogi segítséget ehhez többek közt a kerületi MSZP sem nyújtott. A Burány Sándor által olyannyira dicsért konferenciát is a Kontúr szervezte a szegregátum helyzetéről. 

Az önkormányzati többségnek szintén része a Momentum, melynek képviselőjelöltje, Paróczai Anikó, megválasztása esetén az ügy BM-hez kerülését kezdeményezte volna (vagy talán fogjai is kezdeményezni, ha esetleg listán bejut). A Kontúr Egeyesület nevét egyébként ő sem említette, pedig mindhárom jelölt személyesen is ismer bennünket. 

Az önkormányzati, választási kampányban, Karácsony Gergely és Somlyódy Csaba személyesen jöttek, és biztosították az ott lakókat a támogatásukról. Olyan jó lenne, ha a kirekesztettek a helyi problémák ügye nem csak választások előválasztások idején lenne fontos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hostortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr116709416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása