Hőstörténetek

A gyerekek jók

2018. május 06. 10:34 - krisztanéni.

Az úgy volt, hogy elvittünk négy Hős utcai lányt teázni.

Szeretjük ezeket a kiscsoportos kimozdulásokat, mert rövid idő alatt sokkal közelebb kerülhetünk a srácokhoz, mint egy-egy foglalkozáson a közösségi térben, ahol gyakran 10-12 gyerek nyüzsög egyszerre körülöttünk. És úgy általában szeretjük kivinni a gyerekeket a telepről, megmutatni nekik a várost, amiből olyan keveset látnak.

Tortillacsipszet is rendeltek a lányok, de nem bírtak az adagokkal, ezért a maradékot elcsomagoltattuk.

Ahogy sétálgattunk a forgalmas körúton, egy kukában étel után kutató hajléktalanra figyeltünk fel. Kissé félve vetettem fel, hogy esetleg odaadhatnánk neki a maradék csipszet, hogy legalább ma ne a szemétből kelljen jóllaknia.

A "csöves" gyakori szitokszó a Hős utcában is, az "éhenkórászokat", akik úgy jönnek be a foglalkozásokra, hogy azt kérdezik, "adtok valamit enni?" vagy két marékkal vesznek a körbekínált kekszből, sokszor kigúnyolják a gyerekek. Ezért voltak kétségeim afelől, hogy jó ötletnek tartják-e lányok az ajándékozást.

De látva, hogy milyen lelkesen szaladnak, és milyen természetességgel, a leereszkedő szánalom halvány jele nélkül kérdezik meg, hogy

elfogad-e tőlük a bácsi egy zacskó csipszet,

rögtön el is szégyelltem magam. Minden gyerek JÓ. És örömmel, őszintén, nem a dicséret reményében segít, ha lehetőséget kap rá, ezt nem először tapasztalom.

img_20180505_191022.jpg

 (Fotó: Kontúr Egyesület)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hostortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr313894468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása